onsdag 23 maj 2012

God lunch..

Jag har varit sugen på kyckling ett tag nu o tog äntligen tag i det idag efter min PW ute i solen.

Helkyckling lagad i ugn men persisk (snabb) saffransris och örtyougurt som tillbehör. Nyttigt och otroligt gott.


Rensa kycklingen på ut och insidan. Jag tycker inte om skinnet så den har jag tagit bort.



Sedan tar jag fram de nödvändiga kryddorna som jag använder till rätten. I detta fall salt, kycklingkrydda samt Tandoori Kyckling krydda.



Börja med att salta över hela ena sidan sedan kycklingkrydda och sist Tandoori kryddan. Upprepa behandlingen på andra sidan. 


Värm sedan pannan med olja och stek kycklingen på högt värme på båda sidor.



Sedan ska kyckligen in i ugnen 200 grader i ca 15-20 minuter. Kolla till den då och då så den inte blir torr.








Servera och njut :)

Jag återkommer med resept på både riset samt yougurten.

Lycka till / AH




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar